VII. Bianchi – VELO.HU Kékesi csúcstámadás VERSENYKIÍRÁS

Nyílt Országúti kerékpárverseny

Általános ismertető

Időpont: 2015. augusztus 8. !!Új időpont!!

Új, az eddiginél korábbi időpontban rendezi meg a VELO.hu a 2015-ös Kékesi Csúcstámadást, augusztus 8-án, szombaton. Az esemény névadója idén a Bianchi lett.

A 2015-ös Tour de Hongrie körverseny királyetap, azaz a kékestetői nap csattanója, hogy a profik versenye előtt kerül megrendezésre a Bianchi – VELO.hu Kékesi Csúcstámadás, így a várhatóan 1.000 amatőr kerékpáros az ország legmagasabb pontjára feltekerve, láthatja a TDH befutóját is. A két szervezet igyekszik a versenyeket úgy összehangolni, hogy az amatőröknek ne kelljen sokat várakozniuk Kékesen a profik futam érkezéséig.

2015-ben immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a VELO.hu Kékesi Csúcstámadás. A korábbi évekhez képest az útvonal nem változott: a résztvevőkre 18 km hegymenet vár és 800 méter szintkülönbség, Gyöngyösről Kékestetőre.

Részletes információk a Kékesi csúcstámadásról:

Rendezvény célja: A magyar és külföldi kerékpárosok részére versenyzési, maratonozási, túrázási lehetőség biztosítása, a kerékpáros sport népszerűsítése. Azokat is várjuk, akik soha nem vettek még részt kerékpáros rendezvényen indulóként, az esemény nem profiknak szól!

A verseny főszervezője: VELO.hu bringamagazin és honlap

Társrendező: Gyötri Triatlon Klub

 

A nevezési díj tartalmazza:

– Chipes időmérést
– Egy emblémázott pólót, melynek színe attól függ, hogy a versenyző mennyi idő alatt ért fel a kékestetői csúcsra!
– Rajtszámot, mely egyben a tombola sorszáma is
– Tombola sorsoláson való részvételt, melynek fődíja egy 299.900 Ft értékű Bianchi VIA NIRONE 7 típusú országúti kerékpár
– Kategóriák szerinti díjazást
– Ajándék BORN 0,5 l-es kulacsot (800 Ft értékben)
– Póló postaköltségét
– Banánt, müzlit és vizet a célban
– 27% ÁFA-t.

 

Előnevezési díj és határidő:  az előnevezés lezárult.

 

Helyszíni nevezés és előnevezők részére rajtcsomag átvétel:

– 2015. 08.7-én, 16’00-20’00-ig és 2015.08.8-án, 07’30-12.00-ig a gyöngyösi Fő téren a Kékes Étterem mellett.

Helyszíni nevezési díj: 7000 Ft, helyszínen fizetendő (Gyöngyösieknek 1000 Ft kedvezmény, kérjük a lakcímkártyát a nevezéskor bemutatni!)

 

Program:

13:00 – Lassúrajt

13:45 – Első versenyző befutója Kékestetőn

14’30 – Eredményhirdetés

14’45 – Tombola sorsolás

15’30 – Tour de Hongrie várható befutója

Figyelem: az utolsó lemenetelt a hegytetőről 15’00-kor lehet megtenni. Ezt követően a Tour de Hongrie befutója miatt nem lehet lefelé sem menni a hegyről, egészen a befutó végéig.

 

Extra lehetőség:

A Kékesi Csúcstámadást és a Dobogókői Csúcstámadást egyaránt teljesítő versenyzők ajándékként egy belépő jegyet is kapnak a 2016-os Bringaexpo kiállításra. A jegy voucher formájában kerül elküldésre 2015. október 30-ig, a nevezésnél megadott e-mail címre. A voucher a kiállítás bejáratánál lesz beváltható, erről további tájékoztató az e-mailben lesz.

 

Pálya információk:

Lassú rajt: Tour de Hongrie befutójához igazodva, 13’00-kor, hogy senkinek se kelljen túl sokat várnia a célban a Fő tér elől (ahol a Mátra kör is indul), időmérés az Őrálló úttól

Táv/szintemelkedés: 18 km / 800 m, végig emelkedik

Útvonal: 18 km Gyöngyös-Mátrafüred-Mátraháza-Kékestető közúton

Cél: Kékestető parkoló

Route 2 149 851 – powered by www.bikemap.net

 

Időmérés:

– A versenyen nettó időmérést alkalmazunk, ami azt jelenti, hogy mindenkinek a rajtvonalon áthaladástól mérjük az idejét. DE! a díjazás a célvonalon áthaladás sorrendjében történik.

– Idén először újdonságként Mátraháza-Kékestető részidőt is fogunk mérni. Ezt külön feltüntetjük az eredménylistán.

Díjazás:

– Abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.

Továbbá a Bianchi felajánlásával:

  1. helyezett: 15.000 Ft-os Bianchi ajándékutalvány
  2. helyezett: 10.000 Ft-os Bianchi ajándékutalvány
  3. helyezett: 5.000  Ft-os Bianchi ajándékutalvány

Továbbá a Kétkerék Vendégház felajánlásával:

  1. helyezett: 2 fő részére 2 éjszaka szállás a Kétkerék Vendégházban, reggelivel, szaunahasználattal

– 14-18 év (1997 és 2001 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.

– 19 – 39 év (1996 és 1976 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.

– 40 -49 év (1966 és 1975 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül

Továbbá a Kunság-Szesz Zrt. felajánlásával:

A kategória 4., 5., 6. helyezett versenyző utólag megkapja a méretere gyártott Tour de Hongrie piros trikót a Kunság-Szesz Zrt. felajánlásaként. A helyezetteknek a trikókkal kapcsolatban az info@kunsagszesz.hu címen kell jelentkezniük”

– 50 – 59 (1956 és 1965 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül

– 60 év feletti (1955-ben vagy előbb született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül

– Legidősebb női és férfi teljesítő érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.

– Legfiatalabb női és férfi teljesítő érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.

– A mátraházai hegyi-hajrához elsőként felérő bringás a “CIMA Mátraháza” vándorserleget kapja. A hegyihajrá a Mátraházáról való jobbra kanyarodás után, a Kékestető felé vezető szerpentin második kanyarjánál lesz kijelölve. Figyeld az erre vonatkozó útvonal jelzést. Idén először újdonságként Mátraháza-Kékestető részidőt is fogunk mérni. Ezt külön feltüntetjük az eredménylistán.

– További tárgynyeremények sorsolásos alapon, nemtől, kortól függetlenül a rajtszám alapján a célban.

Az ajándék pólókkal kapcsolatos információk:   

Sárga (mint a Tour de France győztesé): a távot 55 percen belül teljesítőknek
Narancs (kicsit éretlen, kicsit savanyú de a miénk): A távot 55 perc és 1 óra 25 perc között teljesítőknek
Piros (mint a vér színe, aki megküzdött érte): A távot 1 óra 25 percnél lassabban teljesítőknek

Hölgyeknek 10 perc kedvezmény mindhárom időből !
A pólóra felkerül a teljesített táv, a szintemelkedés és a fenti idő limit.
Mivel előre nem tudható hogy kinek milyen póló jár majd, ezért a versenyt követően postai úton lesznek kiküldve.

Egyéb rendelkezések:

– A rendezvényen minden résztvevő a rendezők által biztosított rajtszámmal indul. A rajthelyet csak rajtszámmal lehet elfoglalni!

– Indulni lehet bármilyen típusú (országúti, mountain-bike, trekking, cross, stb.) kerékpárral, kivéve fekvő kerékpár. Könyöklő használata tilos, a rajtnál kizárásra ad okot.

– A rendezvényen mindenki saját felelősségére indulhat, a versenykiírás és közlekedési szabályok -KRESZ- betartása mellett.

– A rendezvényen bukósisak viselése kötelező!

– Az esetleges balesetekért és a versenykiírás be nem tartásából bekövetkező, ill. egészségügyi okokból bekövetkezett balesetekért és sérülésekért a rendező semmiféle felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

– A rendezvényen minden résztvevő köteles a rendező által biztosított rajtszámot a felszerelésén, kerékpáron, … stb elhelyezni.

– Az útvonalváltoztatás jogát fent tartjuk!

– A befizetett nevezési díj semmilyen esetben (vis major sem) nem jár vissza a nevezőnek, de más személyre átruházható. Az átruházást írásban jelezni kell az info@bringa.hu címre. Nevezés átruházása esetén, amennyiben ez az előnevezési határidőn túl történik, úgy a nevezéshez járó névre és méretre szóló ajándékokat (például: rajtszám, póló) az eredeti nevező méretében adjuk ki az új nevezőnek.

– Résztvevő elfogadja, hogy a futam útvonalát ismernie kell. A futam során minden esetben a rendezők által kitett útvonal jelző táblákat és felfestéseket kell követnie. Amennyiben a felvezető jármű esetlegesen útvonalat téveszt, úgy rendezőség ezért nem hibáztatható és semmilyen kártérítésre nem kötelezhető.

– Figyelem: a verseny nem lezárt útvonalon zajlik, csak rendőri felvezetés és forgalomlassítás lesz.

– Visszaérkezés Gyöngyösre versenyen kívül, egyénileg történik. Lefelé csak óvatosan!

– A program megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

– Amennyiben az eseményen nem tudsz részt venni, úgy utólagos rajtcsomag átvételre vagy annak postázására  nincs lehetőség.

 

A résztvevő nyilatkozata:

– A rendezvényen a saját felelősségemre veszek részt.

– Egészségesen és fizikailag felkészülten állok rajthoz.

– Szükség esetén az orvosi vizsgálatba beleegyezem, az orvos utasításait elfogadom.

– Ha a fenti okokra vagy a maraton kiírásban szereplő rendelkezések megszegésére visszavezethető vagy versenybaleset esetén bármilyen károsodás ér, illetve távolmaradásom esetén a rendezők felé követeléssel nem élek.

– A rendezvényen készülő film és képanyag esetleges reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ezért ellenszolgáltatást nem kérek.

További információ:

Email: info@bringa.hu