Bianchi – VELO.hu Kékesi Csúcstámadás 2017: Beszámoló, eredménylista + FOTÓGALÉRIA

A 2016-os kihagyás után, augusztus 5-én tért vissza a Bianchi – VELO.hu Kékesi Csúcstámadás országúti kerékpárverseny a hagyományos Gyöngyös – Kékestető útvonalon, a nagy mászás az ország legmagasabb pontjára.

A verseny történetének sokszoros győztese és csúcstartója (időeredményben) Makács Gábor, alias Tigris, idén sem talált legyőzőre 39:25-ös idejével. A Tigris (Szerpentin SE) egy csapattársa a rajttól kezdve magas tempót diktált Mátraházáig, ahol a legmeredekebb rész után következett Makács támadása,melynek tempóját senki nem tudta átvenni. Külön érdekességet okozott, hogy egy velocipéddel is teljesítették a versenyt, erre korábban nem volt példa!

Kiválóan bírta a női abszolút győztes, Al-Saidi Leila (Bátorfi Team), aki csak az utolsó három kilóméteren belül szakadt le a győztesről, végül az abszolút ötödik időt hajtotta, ilyen jót még sosem ment korábban hölgy a csúcstámadáson. A teljes eredménylistáért kattints IDE. Az excel I oszlopában, a Mátraháza és Kékestető közötti szakasz külön időeredményeit láthatjátok.

A szervezők a nagy melegre való tekinttettel útközben két plusz frissítőpontot is felállítottak, Sástónál és Mátraházán, rosszul senki nem lett, a mentőknek nem volt ma dolguk. A célban dinnye, banán, izotóniás ital, müzliszelet várta a mezőnyt, az eredményhirdetésen hat korcsoportban kapott kupát, érmet és Bianchis tárgynyereményt a női és férfi első három helyezett, ezen kívül a legidősebb és legfitalabb teljesítők különdíjban is részesültek.

Az utolsó kilómétereken készült videó, valamint az abszolút eredményhirdetések megtekinthetőek a velo.hu facebook oldalán ITT

FOTÓGALÉRIA 536 képpel ITT

Köszönjük a résztvevőknek, hogy a nagy melegben is vállalták a csúcstámadás, társrendezőnk, a Gyöngyösi Triatlon Klub tagjainak pedig az ismételten kiváló segítséget.