500 fővel és új pályacsúccsal zajlott le a negyedik alkalommal megrendezett Kékesi Csúcstámadás.

Makács Gábornak mindössze 40 perc 31 másodpercre volt szüksége a 800 méter szintkülönbséget magába foglaló 18 km-es táv teljesítéséhez, mely új pályacsúcsnak számít a Csúcstámadás történetében. Sikerének értékét növeli, hogy a létszám tekintetében is csúcsot döntöttünk.

A hölgyek között is új győztest arathattunk, Lovas Kata révén, aki 52 perc 6 másodperc alatt teljesítette a távot. A nevezés 9 órakor kezdődött Gyöngyös főterén, a rajtszámátvételek gyorsan zajlottak és nagy öröm volt hallani az elismerő a szavakat az indulói csomagról, mely igen színvonalasra és vaskosra is sikeredett. A verseny névadó szponzora a ROSE felajánlásaként minden induló már a rajtszámátvételkor “visszakapta” a nevezési díj árát. A kiváló minőségű kerékpáros hátizsák és 0,7 l-es kulacs mellé a cég közel 1.000 oldalas katalógusa került a chip, a rajtszám és a biztosítótű mellé.

 

dsc08895

_mg_6973(1)

A mezőny 11 órakor rajtolt a főtérről, majd a 24-es úton megállás után az éles rajt következett. Annak érdekében, hogy minden résztvevőnek a valós idejét le tudjuk mérni, a rajtvonalnál egy plusz időmérő szőnyeget helyeztünk el. A két sávos utat emiatt (a szőnyeg szélessége miatt) egy sávra kellett szűkíteni kordonokkal. A rajt közben fennakadás emiatt nem volt, az 500 fős mezőny zökkenőmentesen vette ezt a terelést.

_mg_7053(1)

Sóstói még nem túl nagy tempóban haladt elől egy nagyobb boly, nem is gondoltuk, hogy innen még megdőlhet a pályacsúcs. A döntést aztán a verseny legnehezebb része, a Mátraháza utáni emelkedő hozta meg. A helyenként 14%-os meredeken már egyesével jöttek a bringások a kékestetői cél felé. A rekkenő hőség ellenére nem volt dolga a helyszínen lévő mentőnek sem.

_mg_7213(1)

A célba érkezve a kékestetői parkoló területén kávézó szerű berendezéssel asztalok, sörpadok és székek várták a megfáradt bringásokat, akik a frissítő állomáson izotóniás itallal, vízzel, banánnal, müzliszelettel pótolhatták az elégetett kalóriákat.

Az eredményhirdetés során Dr. Réthy Béla, Gyöngyös város alpolgármestere és Melts András, a Rose magyarországi képviselője adták át a díjakat. A férfi és női abszolút első helyezettek nagyméretű serleget, a további dobogósok pedig bringás plakettel ellátott, gravírozott érmeket kaptak.Az eredményhirdetés után megkezdődött a tombola sorsolás, melyen közel 100 kerékpáros ajándék került kihúzásra, valamint fődíjként HP színes nyomtató is.

_mg_7961(1)

A tombola sorsolást egy igen impozáns esemény, az Országos Hegyi Bajnokság érkezése szakította félbe. Az OB, a Csúcstámadással azonos célterületre érkezett és nagyon jól sikerült ez a “házasság”. A célban a fél ezer amatőr bringás igazi fesztiváli hangulatot teremtve fogadta a hegyi bajnokság abszolút győztesét, a versenyre Svájcból hazaérkező Kusztor Pétert, aki meggyőző fölénnyel ismételte meg tavalyi győzelmét.

Az OB befutók után, ennek eredményhirdetése következett, majd folytatódott a tombola sorsolás. A hosszúra nyúlt délutánon sokan Kékestetőn maradtak egy finom ebédre, mások pedig lábon, hazafelé vették az irányt, de voltak olyanok is, akik a délután folyamán még egyszer feltekertek hazánk legmagasabb csúcsára. Szeretnénk megköszönni minden indulónak a részvételt és hogy láthatóan sokan nagyon felkészülten érkeztek a rendezvényre, elolvasták a hasznos információkat összefoglaló tájékoztatót, mely mindkét fél (rendezők és résztvevők) dolgát megkönnyítette. Jövőre a Kékesi Csúcstámadás első jubileuma, azaz az ötödik szülinap következik, melyre már megkezdődött az ötletelés és néhány igazán kreatív újdonsággal várunk majd benneteket.