Tökéletes időjárás fogadta augusztus 13-án azt a mintegy 400 kerékpárost, akik a III. VELO.hu Kékesi Csúcstámadás keretein belül hazánk legmagasabb csúcsának meghódítására vállalkoztak.

3.cst1

A Gyöngyös belvárosából lassú rajttal induló mezőnyt a város végén várta az éles rajt, ahonnan percek alatt megtették a hátszélben a Mátrafüredig tartó sík szakaszt. A kedvező széljárásnak és a tavalyinál nagyobb mezőnynek köszönhetően szinte biztosra vehettük, a 2010. évinél idén jobb idővel ér majd fel a csúcstámadás “királya”.

A Mátrafüredtől induló szerpentin hamar rendet tett a mezőnyben és kialakultak az erőviszonyoknak megfelelő csoportok. Az élboly kisebb akciók mellett Mátraházáig együtt tekert, majd az abszolút verseny a táv utolsó, egyben legmeredekebb három kilóméteren dőlt el.

FOTÓGALÉRIA 412 képpel ITT

VIDEÓ ITT

A befutóhoz egyedül érkezett a Gyöngyöstől nem messze lakó, így a pályát kiválóan ismerő Szőke Gábor (Saxum-Greenzero Ksc képünkön,) , akinek mindössze 41 perc 44 másodpercre volt szüksége a 18 km-es táv és 800 m szintkülönbség megtételéhez. 20 mádodperccel később, a Grupetto színeiben Horváth Máté érkezett, majd újabb 20 mp múlva a Szolnoki Bicósok közül Csala Viktoré lett az abszolút harmadik hely. Szőke Gabi így közel 1 perccel ment jobb időt, mint a tavalyi győztes, Dancs Márton. A férfiak kategóriájában összesen 355-en teljesítették a távot, érdekesség, hogy az utolsó helyezett, mintegy 2 és fél órát tekert, de nem adta fel!

3.cst2

A hölgyek közül huszonkilencen vállalkoztak csúcstámadásra, közülük Arany Gitta (Bianchi KE, képünkön) ért fel elsőként, neki 49 percre volt szüksége, ezzel az idővel a férfiak között is a legjobb 50-be számítana. A helyi illetőségű Mátra Biker csapat színeiben Lovas Kata 51:54-et hajtott a második helyért, sokadszor bizonyítva, hogy a spinning oktatás igenis hasznos lehet az országúti versenyekre. A női dobogó legalsó fokára Fülöp Andrea állhatott, aki az éjszakás műszakja után is kiváló időt hajtott Kékesre.

3.cst3

A célban friss pogácsa, izotóniás ital és víz várta a résztvevőket, az eredményhirdetést követően pedig 80 darab, kisebb-nagyobb értékű kerékpáros tárgy került sorsolásra a tombolán. Sajnos sokan idő előtt lefelé indultak, érdemes legközelebb megvárni a tombolát. Ezúton is köszönjük a Bikeline Kft. (Bianchi, FSA, Sponser, Cratoni), a Bringacentrum Kft. (Briko felsők és pogácsa) és a Pacific Cycles (BBB) tombola felajánlásait!

Összességében elmondhatjuk, a Kékesi Csúcstámadás indulószámban évről-évre szépen fejlődik, a kékesi parkolót gyakorlatilag kinőttük, így jövőre új elképzeléseink vannak a befutó kialakítását illetően. Az időeredményeknek megfelelő színű pólók augusztus végéig átadásra kerülnek, az elkészüléssel kapcsolatban figyeljétek a VELO.hu híreit.

A teljes eredménylista a letölthető fájlok között elérhető. A teljes verseny is megnézhető lesz videón hamarosan, operatőrünk az élbolyt kísérte.

Várjuk véleményeiteket, építő jellegű kritikáitokat,észrevételeiteket a Kékesi Csúcstámadással kapcsolatban.

Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt!

Üdvözlettel:

VELO.hu Szerkesztőség

III. VELO.hu Kékesi Csúcstámadás – Teljes eredménylista