Az előnevezők közül hatvanan távol maradtak, de még így is a tavalyi indulószámot jóval meghaladva, több, mint 300 kerékpáros vágott neki augusztus 15-én hazánk legmagasabb hegyének meghódítására.

2.cst4

Bár a mezőny a tavalyinál erősebb bringásokból állt, a tavalyi csúcsidő megdöntése ezúttal elmaradt, ahogyan az ország sok egyéb részén lehulló eső is. A II. VELO.hu Kékesi Csúcstámadás résztvevői a rajtszám átvétel után a gyöngyösi főréten gyülekeztek, pontban 11 órakor lassú rajttal indult innen a mezőny.

2.cst_1

FOTÓGALÉRIA ITT

VIDEÓ

Eredménylista a Letölthető fájlok között

Az éles rajtja Gyöngyös végénél került sor, a hosszasan kígyózó peloton pedig már Mátrafürednél rendesen szétszakadozott.

Az élen egy kb. 15 fős élboly alakult ki, akik a sástói Adrenalin Parkig együtt tekertek.

2.cst_2

Az innen a Mátraházáig tartó részen a verseny legaktívabb kerekese, a lenti kép első helyén tekerő Borbély György (Aegon-Pnivó) folyamatos lószolása csökkentette az élboly létszámát.

2.cst_3

A verseny legnehezebb része Mátraháza után következett. Kékestető felé kanyarodva, a sokak által már jól ismert, helyenként 15%-os meredek kanyarok jöttek Itt a bal oldali kép előterében látható  Bohács Roland (Giant-Gyömrő) vezette az élbolyt, mely nem sokkal később már csak két versenyzőt számlált.

2 km-re a céltól Dancs Márton (Giant-Gyömrő) és Verebélyi Viiktor (Aegon-Pnivó) maradtak az élen, ekkor már kezdett biztosnak tűnni, kettejük közt dőlhet el a győzelem sorsa.

2.cst4

Dancs végig vezetett, majd 1,5 km-re a céltól egy ritmusváltás után leszakította Verebélyit és közel 1 perces előnnyel, 42 és fél perc körüli idővel, abszolút elsőként ért a kékesi célba. Ez az idő azonban közel 2 perccel elmarad a tavalyi győztes, Csortos Imre idejétől!

2.cst_5

A hölgyek között a leggyorsabb teljesítő is 46 percen belül felért, ami kiváló eredménynek mondható a 18 km hposszú, összesen 800 m szintkülönbséget tartalmazó viadalon. Apropó hölgyek! A versenybíróság elsőre sajnos rosszul állapította meg a női befutó sorrendjét, de a lányok talpraesettségének köszönhetően hamarosan tisztázódott a sorrend. Segítő hozzáállásukat ezúton is köszönjük.

2.cst_6

A dobogóra elsőként a férfi és női abszolút első hármat szólították, akik Fizik üléseket, Uvex sisakot, Mavic kilométerórát és Shimano ruházatot nyertek.

2.cst7

Ezt követően egy különdíj is átadásra került, a verseny legidősebb, 70 év fölötti indulója, Franciaországból érkezett meg a Csúcstámadásra. A távot 1 óra 12 perc alatt abszolválta, mely korát tekintve igen tiszteletreméltó teljesítmény.

2.cst8

A célban az X-Iont izotóniás frissítő fogyasztása közben megkezdődött a rajtszámok alapján sorsolt tombola, melyen közel 100 tárgynyeremény talált gazdára. Ezúton is köszönjük a tombolára ajándékot felajánló cégek segítségét!

A II. VELO.hu Csúcstámadás részünkről az elvártak szerint zajlott, köszönjük minden indulónak a részvételt, a Gyöngyösi Triatlon Klubnak pedig a szervezési segítséget. A nevezési díjban foglalt ajándék kulacsokat a helyszínen mindenki átvehette, a teljesített idő szerint pedig az ajándék pólókat a következő hetekben kapják meg a résztvevők. Ezeknek elkészültével kapcsolatban kérjük figyeljétek a VELO.hu híreit.

 

Természetesen várjuk véleményeiteket, észrevételeiteket és építő jellegű hozzászólásaitokat az eseménnyel kapcsolatban.

Üdvözlettel:

VELO.hu Szerkesztőség

 

Teljes eredménylista