Július 25. borús reggelén az I. Velo.hu Kékesi Csúcstámadás nevezőit köszöntötte Gyöngyös virágos főtere, azokat a bringásokat, akik Magyarország legmagasabb hegyének megmászására vállalkoztak.

img_0399

Bár a versenyt rendező Gyöngyösi Triatlon Klub eleinte “csak” háziversenynek szánta a kékesi csúcstámadást, a rendezvényen 225 induló állt rajthoz!!!

Alábbiakban a beszámoló olvasható, a versenyzőkről készült FOTÓGALÉRIA ITT.

Képmese, kevesebb képpel ITT

A 11 órás rajt előtti percekben is még lázasan folyt a nevezés, végül a hosszasan kígyózó kerékpáros sor lassú rajttal tekert el Gyöngyös határáig. Innen aztán a kisvasút elhaladta után vették utukat a Mátra felé, mely fölött kitisztult az ég és gyönyörű napsütés világította a hegyet.
A leggyorsabb a végén “egy triatlonos” lett, Csortos Imre, akinek 40 és fél percre volt szüksége a 18 km-es, végig emelkedő táv leküzdéséhez. A verseny elején Mátrafüredig együtt haladt egy nagyobb boly, majd az emelkedő kezdete után folyamatosan szakadt szét a mezőny.

A viszonylag alacsony autóforgalom is segített a “hegymászóknak”, akikre a legnehezebb rész a Mátraháza utáni utolsó 3 km-es várt. A helyenként 10-12%-os meredeken nagyot küzdöttek az amatőr bringások, de még így is sokan 1 óra alatt jutottak fel az 1014 méteres magasságba, ahol a célban Gatorade izotóniás ital és felhőtlen jókedv fogadta a célba érkezőket.. Ők majd a sárga trikónak örülhetenek…

Apropó trikók! Ahogyan a nevezéskor a szervezők külön feltüntették, a rendezvényen résztvevők, az időeredményeiknek megfelelő csoport szerinti trikót kapnak az alábbiak szerint: Sárga (mint a Tour de France győztesé) – 1 órán belül teljesítők, Narancs (kicsit éretlen, kicsit savanyú de a miénk) 1 óra 30-ig teljesítők , Piros (mint a vér színe, aki megküzdött érte) 1 óra 30-nál többet teljestíők. A pólók elkészültéről hírben értestünk majd titeket, figyeljétek a Velo.hu híreit ezzel kapcsolatban.

 

Rövid eredmények:

 

Férfiak:

  1. Csortos Imre (Uniqa Újbuda TC)
  2. Pawlik Attila (Postás Se)
  3. Borbély György (P-Nívó)

 

Nők:

  1. Blaluska Veronika (Galgagyörk)
  2. Vereb Ágnes (Gyöngyös)
  3. Hegedűs Erika (DSC DSI)

Visszatérve az indulói létszámra. 225 fő! Ezt kiváló számnak tartjuk, főleg ha azokat a tényeket is figyelembe vesszük, miszerint:

  • A verseny csak néhány héttel az esemény időpontja előtt lett lefixálva és kommunikálva, így sokan már biztosan nem tudták a nyári programukba illeszteni.
  • A rendezvény napján a Tour de France legérdekesebbnek beharangozott szakasza volt a Mount Ventoux hegyi befutóval.
  • A rendezvény reggelén borongós, időjárás volt Budapesten, olyan, amiben az ember még bringázni sem szívesen indul, nemhogy versenyre.

A Velo.hu magazin és honlap szerkesztősége ezúton is köszöni minden indulónak a részvételt, reméljük jól éreztétek magatokat és segítségünkkel sikerült emelnünk a színvonalas és jó hangulatú hazai országútis amatőr események számát. Az eseménnyel kapcsolatos észrevételeitek várjuk a cikk végén lévő kommentekben, a verseny szervezői is olvasni fogják és szívesen veszik ötleteitek, tanácsaitokra a jövő évi rendezéssel kapcsolatban. 2010 nyarán ismét várunk majd mindenkit a Kékes meghódítására.
A Velo magazin augusztusi számában majd további megjelenéseket találhattok az I. Velo.hu Kékesi Csúcstámadásról.

Velo.hu Kékesi Csúcstámadás – Eredménylista

 

Videó a versenyről:

Kékesi csúcstámadás from bringavideo on Vimeo.