650 résztvevővel zajlott a két napos McDonald’s BringaMánia Fesztivál keretében az V. ROSE – VELO.hu Kékesi Csúcstámadás országúti kerékpárverseny. Ez a résztvevői szám rekordnak számít az esemény életében.

img_2980_resize(1)

img_3272_resize(1)

VIDEÓ ITT

RÖVID HANGULATVIDEÓ ITT

 

FOTÓGALÉRIÁK:

ROSE – VELO.hu Kékesi Csúcstámadás: eredményhirdetés

ROSE – VELO.hu Kékesi Csúcstámadás: Kékestetőig

ROSE – VELO.hu Kékesi Csúcstámadás: a rajt előtti pillanatok

ROSE – VELO.hu Kékesi Csúcstámadás: eredményhirdetés (Fotó: Tirszin János)

ROSE – VELO.hu Kékesi Csúcstámadás: a célba érkezők (Fotó: Tirszin János)

ROSE – VELO.hu Kékesi Csúcstámadás: a rajt előtti készülődés (Fotó: Tirszin János)

Ezen kívül egy másik csúcsdöntés is történt, Makács Gábor (C12.hu) új pályarekordot felállítva – tavalyi idejét 1 perccel megjavítva – 38 perc 57 másodperc alatt teljesítette a 18 km-es 800 méter szintkülönbséget tartalmazó pályát.

img_3404_resize(1)

Idén már az elit licences versenyzők számára kiírt Kékesi Nagydíjra is sor került. A két mezőny egyszerre rajtolt Gyöngyösről, de az amatőrök közül Makács így is elsőként ért fel a kékesi parkolónál kijelölt célhoz. „A Pilisben lakom és évente csak egyszer szoktam feltekerni a Kékesre, a csúcstámadás alkalmával.” – mondta Makács, aki hetente hat edzéssel készült a megmérettetésre. „Az elején nagy meglepetés volt, hogy amikor a lassú rajt után megérkeztünk az éles rajthoz már 150-en ott álltak. Sajnálom, hogy sokan vannak, akik nem tartják be a verseny szabályait. Így csak Mátrafürednél tudtam felzárkózni az élbolyhoz. Utána egyre nagyobb tempóban haladtunk és fokozatosan szakadtak le az élről. Végül egyedül értem a célhoz.” – fogalmazott a győztes, aki tavalyi időeredményénél több, mint 1 perccel hajtott jobbat. A „Tigris” egyébként az idén első alkalommal kijelölt mátraházai hegyi hajrát is megnyerte.

img_3660_resize(1)

A hölgyek Csúcstámadását Dr. Karasz Zsuzsanna nyerte, neki valamivel több, mint 52 percre volt szüksége a legnagyobb hazai hegy meghódítására.
A Kékes Nagydíjon az elit férfiak között Szalay Péter (CUBE Balaton Team) bizonyult a legjobbnak, míg a hölgyek között Dósa Eszter (Vitalitás SE) győzött, aki a mountain-bike-ot cserélte ezen a napon országútira.

img_3606_resize(1)

Örömmel láttuk, hogy a versenyt egyre több néző is követte az utak mentén, a kékesi célban lelkes közönség tapsa köszöntötte a résztvevőket. A cél előtti utolsó dupla kanyarban pedig a szervezők által biztosított dobos emelte a hangulatot. A célba érve svédasztalos frissítő állomással vártuk a bringásokat, ahol dinnye, banán, müzli, szőlőcukor, víz és izotóniás ital is csillapította a szomjat. Nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy lehetőség szerint mindenki asztalhoz is tudjon ülni a célban, de a kékesi parkoló ennyi résztvevőnél kapacitása végéhez érkezett.

A díjátadóra a kékesi sípályával a háttérben került sor, a rendezők összesen 6 korcsoportot díjaztak női és férfi kategóriában, ezen kívül különdíjat kapott a legfiatalabb is legidősebb női és férfi résztvevő is. Ezt követően tombola sorsolásra következett, ahol fődíjként három darab 2 főnek szóló hétvége is kisorsolásra került a Kétkerék vendégház felajánlásaként.

Eredménylista a letölthető fájlok között (Időeredmény reklamáció esetén kérjük IDE írjatok, közvetlenül a Balaton Time Team-nek, az időmérést ők végezték, nem a szervezők. Ha nekik írtok gyorsabban és közvetlenebbül javításra kerülhetnek az esetlegesen hibás időeredmények)

Azoknál a versenyzőknél, akik a nevezési lapokon nem töltötték ki születési dátumukat, nem tudták az időmérők sem helyettük ezt beírni. Ez a helyszíni nevezőknél fordulhat elő és újabb jó példa arra, hogy tényleg sok szempont miatt érdemes előre benevezni a versenyekre.
Köszönjük mindenkinek a részvételt, jövőre ismét találkozunk hazánk legmagasabb pontján.